SAYFALAR ///

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

29 Mart 2012 Perşembe

TAKIM ELBİSELERİNİZ İÇİN BAKIM ///


Takım Elbise alırken klasik kesim alınmasını ve aldığınız elbisenin bakımını aşağıda yazılı şekilde yapılmasını tavsiye ederiz.

Takım elbise doğru bakım yapıldığında uzun yıllar giyilebilir. Unutulmaması gereken temel prensip: Aynı takım elbise iki gün boyunca giyilmemelidir. Her giyişten sonra dinlendirme elbisenin korunmasını sağlar. Mevsim sonunda elbiseler askıda ve gamboçların içinde korunmalı.

Takım Elbisenizin şeklini korumak için: Ceketinizi her çıkarttığınızda mutlaka askıya asmalısınız. Özellikle omuz destek yerleri uygun kalınlıkta ve askısı sağlam metaldan olanları seçmeye dikkat ediniz. Askılar arasında havalanmayı sağlamak açısından 5 cm. aralık bırakılmalıdır. Pantolonları korumak için bir diğer yöntem ise bunları kemer yerinden klipslere tutturarak askıya asmaktır. Kıyafetlerin uzun süre korunması için ısı kaynaklarından uzak, havalandırılabilen gardıroplar kullanılmalıdır.

Takım Elbisenizi kırışıklıktan korumak için: Takım elbisenize yılda bir kez kuru temizleme yaptırmanızı tavsiye ederiz. Lekeli olmadıkları takdirde yünlü takımları her mevsim bir kez temizleyiciye göndermek yeterlidir. Pamuklu kumaştan üretilen ve açık renklerdeki kıyafetler ise daha sık temizleme isteyebilir. Buharla temizleme kumaşın içine yerleşmiş lekelerin de çıkmasını sağlayacaktır. Takım elbiselerin ceket ve pantolonları renk farklılığını önlemek için bir arada temizlenmelidir.

Takım Elbisenizi tozdan korumak için: Kuru temizleme yapılabiliyor olsa bile fırça ile takım elbisenizi temizlemekten vazgeçmeyin. Fırça en pratik temizleme araçlarında birisidir. Fırçalamadan önce takımınızı havalandırın, ceplerini boşaltın ve düz bir zemin üzerinde fırçalayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder